Какво стои отвъд работата

scroll

Въвеждане на открита комуникация на работното място, където хората и екипите общуват ефективно и растат заедно.

Вярваме че хората и компаниите трябва да се вдъхновяват един от друг, да наблюдават успехите и неуспехите, за да могат да израстват.

Величието е най-силно когато е признато, затова смятаме за нужно да оценим онези, които полагат усилия и отвеждат компаниите си отвъд единствено работа.

Задоволеността и персоналното развитие са наши приоритети, затова използваме всички налични способи да проучим същността на всяко работно място и да го отведем по-далеч.

Повишаване на очакванията за открито и честно работно място, където гласа на всеки е чут и мненията им са ценени.

Велина Куманова
Като събитиен мениджър във Forbes съм имала възможността да разговарям с много български бизнес лидери. Много от тях често посочваха липсата на кадри, мотивацията на служителите и задържането им като най-голямата пречка пред това компанията им да расте с по-бързо темпо.

Така се роди идеята за платформа, поощряваща добрите работодателски практики. Опитът ми в създаване на бизнес събития първосигнално ме насочи към конкурс с награди. Но за съжаление, с годините думите „конкурс“ и „награди“ в България са се превърнали в символ на субективност, задоволяване на интереси на спонсори и платено участие.

Затова си зададох въпроса: „Какво може да направи един конкурс максимално обективен?“. Така достигнах до решението служителите да са оценяващите. Едно проучване на Randstad от 2021 г., което изследва работодателските марки, показва, че само 19% от служителите в световен мащаб смятат, че това, което казва работодателят им за себе си, и техният опит в компанията се припокриват.

Исках обаче и това, което правя, да добавя стойност и да подобрява средата, в която живеем. Маркетинговата полза и признание за успех на добрите практики е добър стимул, но не беше достатъчно.

Тогава си спомних за всички истории на български бизнес лидери. Това постави начало на един дълъг път. Работих с учени и психолози, бранд експерти и бизнес консултанти, които ми помогнаха да достигна до идеята за проучване. Добавената му стойност да бъде освен оценка и предоставяне на анализ и препоръки, които участващите компании да могат да приложат веднага. Именно тази постоянно прогресираща идея успя да създаде една иновативна форма на конкурс – обективна, честна и с добавена стойност за бизнеса на участниците.

Вярвам, че BeyondWork има силата да подобри средата и удовлетвореността за всички в компанията, не само за служителите.

LinkedIn
Георги Янков
Георги живее в Питсбърг и е Senior Research Scientist в DDI, международна консултантска компания за човешки ресурси и лидерство. Той е индустриален и организационен психолог, специализиран в психометрията. Фокусът на работата му в момента е интегрирането на иновации като изкуствен интелект и машинно обучение в центровете за оценка на уменията на DDI, които се използват от някои от най-големите компании в света. Той има магистърски степени по Трудова и организационна психология от Софийския университет и City University of New York, както и докторска степен в същата специалност от Bowling Green State University. Използвайки богатия си опит с бизнес организации, Георги разработва проучването на BeyondWork.
LinkedIn
Валентина Долмова
Валентина живее между София и Лондон, работи в Института за изследване на населението и човека (ИИНМ) към БАН и развива собствената си компания за психология и коучинг. Тя е социален психолог и коуч. Фокусът на работата ѝ е насочен към развитието на потенциала на хората и неговото реално приложение в обществото. В момента тя изследва поведението и преференциите на обществото по отношение на политическия и потребителския му избор, както и стреса и механизмите за справяне, свързани с пандемията от Covid-19. Валентина има бакалавърска степен по мениджмънт от Warwick University, магистърска степен по организационна психология от Birkbeck University of London и е докторант в БАН. Валентина, заедно с Георги Янков, разработва проучването на BeyondWork.
LinkedIn